Makkelijk rit boeken via WhatsApp
Stuur ons een bericht

Taxi Utrecht is ook tijdens de corona crisis jouw betrouwbare taxibedrijf

Taxi Utrecht is ook tijdens de corona crisis jouw betrouwbare taxibedrijf

Welke maatregelen neemt Taxi Utrecht om COVID-19 besmettingen te voorkomen?

Naast extra maatregelen die we nemen om de veiligheid van onze chauffeurs en klanten te kunnen waarborgen, hebben we ook ons wagenpark voorzien van de juiste beveiliging om de verspreiding van COVID-19 tegen te kunnen gaan. Daardoor kunnen we je blijven voorzien van exclusieve service die je van ons gewend bent. Ook tijdens deze intelligente lockdown. We hebben een aantal van deze maatregelen voor je uitgelicht.

• schermen tussen chauffeur en passagiers
• geen direct persoonlijk contact noodzakelijk
• desinfectie van onze voertuigen

Al onze voertuigen zijn uitgerust met zogenaamde spatschermen. Dat betekent dat de ruimte tussen onze chauffeurs en de passagiers wordt afgeschermd. Virusdeeltjes kunnen op deze manier niet op elkaar worden overgebracht. Omdat onze schermen doorzichtig zijn, blijft een goede communicatie op een veilige manier uiteraard wel mogelijk.

Als je een taxirit boekt bij Taxi Utrecht, dan kan dat volledig contactloos. Je kunt een rit online reserveren via het reserveringssysteem op de website of via WhatsApp. De betaling vindt vervolgens contactloos plaats, of via onze mobiele pinautomaat welke uiteraard ook na elke rit wordt gedesinfecteerd.

Het wagenpark van Taxi Utrecht wordt na elke rit gereinigd met een desinfecterend middel. Als je een taxi reserveert, dan stap je dus altijd in een hygiënisch en schoon voertuig. Of dat nu gaat om één van onze personenwagens of taxibusjes. Op deze manier dragen we bij aan de voorkoming van de verspreiding.

Moet ik een mondkapje dragen? En hanteert Taxi Utrecht nog meer veiligheidsmaatregelen?

Bij Taxi Utrecht werken we volgens de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat je geen mondkapje hoeft te dragen als je als enige passagier reist in één van onze taxi’s. Reis je met 2 personen of meer? Dan is het dragen van een mondkapje wel verplicht.

Daarnaast is het goed om te weten dat onze chauffeurs je vragen om eventuele bagage zelf in de auto te plaatsen. Er wordt dan ook van je verwacht dat je zelf de deuren van de taxi opent en sluit. Toch zijn er enkele uitzonderingen op de regel.

Mocht je slecht ter been zijn of door andere lichamelijke aandoeningen niet in staat zijn om de bagage zelf in de auto te tillen, dan staan onze chauffeurs voor je klaar. Uiteraard dragen onze chauffeurs handschoenen bij het uitvoeren van deze handelingen en vragen we je om een gepaste afstand van 1,5 meter te hanteren.

We vragen je medewerking aan onze gezondheidscheck bij het reserveren van een taxi

Zodra één van onze taxichauffeurs arriveert op de gewenste plaats van bestemming, stellen zij je een aantal vragen om de verplichte gezondheidscheck compleet te kunnen maken. Deze vragen geven meer inzicht op eventuele ziekteverschijnselen of COVID-19 klachten. Bij een goede uitslag kun je natuurlijk direct instappen. Heb je wel klachten? Dan mogen wij je om veiligheidsredenen helaas geen taxivervoer aanbieden.

Alle veiligheidsmaatregelen en richtlijnen van Taxi Utrecht op een rij

Omdat we onze maatregelen duidelijk willen communiceren, hebben we een handige checklist voor je opgesteld. Zo weet je precies wat je kunt verwachten als je gebruik wilt maken van de diensten van taxi Utrecht.

• mondkapje verplicht vanaf 2 personen
• bagage en koffers zelf in de taxi plaatsen (indien mogelijk)
• deuren van de taxi zelf openen (indien mogelijk)
• reserveer online of via WhatsApp
• betaal contactloos of met pin
• gezondheidscheck
• reizen in gedesinfecteerde voertuigen
• afgeschermde ruimte tussen chauffeur en passagier

Heb je vragen over de diensten van Taxi Utrecht gedurende deze Corona periode? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan namelijk voor je klaar met passend vervoer, maar beantwoorden ook graag jouw vragen omtrent taxivervoer en COVID-19.

vergelijkbare blogs