Blog - Taxi Utrecht

Blog

 • 0 Altijd op tijd op een zakelijke afspraak

  • by Taxi Utrecht
  • 16-05-2019

  Niets is vervelender dan mensen te laten wachten als u een afspraak met ze hebt. Dat is al zo bij vrienden en familie, maar geldt zeker voor zakelijke afspraken. Komt u te laat dan laat u eigenlijk merken dat u uw eigen tijd belangrijker vindt dan die van de ander. Gaat het hierbij ook nog om een eerste afspraak dan laat u ook meteen een slechte indruk achter en zijn mensen het van u gewend – omdat u nu eenmaal altijd te laat komt – dan wordt u misschien niet serieus genomen.   Slecht timemanagement Structureel, maar ook af en toe, te laat komen, heeft te maken met slecht timemanagement. Sommige mensen kunnen slecht inschatten hoeveel tijd iets in beslag gaat nemen. Het reizen naar een bestemming bijvoorbeeld. Diverse factoren maken dat u hier vertraging op kunt lopen en dat u naast te laat ook nog eens gestrest op uw afspraak verschijnt. Omdat u geen geschikte parkeerplaats kon vinden bijvoorbeeld en ineens een heel stuk moest lopen. Of te maken kreeg met een onverwachte wegversperring die ook bij de navigatie niet bekend was. Misschien moet u eens denken aan een hele andere manier van vervoer dan met je eigen auto te proberen op tijd op de plek van bestemming te komen. Wat dacht u van een taxi?   Ruim op tijd van deur tot deur Als u gebruik maakt van de zakelijke chauffeursdiensten van Taxi Utrecht, wordt u ruim op tijd voor uw afspraak opgepikt, daar waar u dit wilt. Of dat nu is op uw eigen kantoor, bij u thuis of op het station. U staat daarna ruim op tijd precies voor de deur van waar u uw afspraak hebt. Zonder vertraging, want de chauffeur weet precies hoe hij of zij moet rijden en zonder gestress, want het zoeken naar een geschikte parkeerplek is niet nodig, U staat immers voor de deur. Hebt u eenmaal de voordelen van de zakelijke chauffeursdiensten door Taxi Utrecht ontdekt, dan wilt u het nooit meer anders want het komt uw zakendoen ten goede. Ten eerste is tijd geld en ten tweede komt u voortaan altijd over als een betrouwbare partner die zijn klanten serieus neemt, Met recht een win-win situatie dus!

 • 0 Waar moet een goede taxi aan kunnen voldoen?

  • by Taxi Utrecht
  • 27-03-2019

  Waar moet een goede taxi aan kunnen voldoen?   Tegenwoordig zijn er veel taxibedrijven die hun diensten aanbieden. U vindt ze niet alleen in de grote steden, maar ook ver daarbuiten. Ook op luchthavens worden taxidiensten veel aangeboden. Om er zeker van te zijn dat u veilig én comfortabel naar de gewenste plaats van bestemming kunt reizen, wilt u liever niets aan het toeval overlaten.   Reizen per taxi gaat immers ook om uw veiligheid en comfort. Maar waar moet een goede taxi's aan kunnen voldoen? En hoe weet u zeker dat u te maken heeft met een betrouwbaar taxibedrijf? We hebben een aantal kenmerken voor u op een rij gezet:   Een schoon interieur Om comfortabel en schoon te kunnen reizen, is het van groot belang dat de taxi waarin u vervoert wordt schoon is. Dat betekent dat de bekleding schoon is en het interieur van de taxi er onberispelijk uitziet.   Voldoende zitruimte Een taxi kiest u vooral om comfortabel naar elke gewenste plaats van bestemming te kunnen worden gebracht. Het is dan ook van groot belang dat de taxi ruim is, en dat deze voldoende zitruimte biedt. Daarnaast moet ook de kofferruimte voldoende laadruimte bieden voor uw bagage. Dit is vooral voor luchthaven taxi’s van groot belang.   Chauffeur Elke taxi heeft een ervaren en vakkundige chauffeur nodig. Erkende taxibedrijven werken dan ook alleen met goed opgeleide en erkende taxichauffeurs die beschikken over een flinke dosis ervaring. Daarnaast dienen ze behulpzaam, flexibel en klantvriendelijk te zijn. Een correcte taxichauffeur is in de meeste gevallen tevens geüniformeerd en correct gekleed.   Navigatiesysteem Een goede taxi is tevens uitgerust met een innovatief navigatiesysteem. Op deze manier kan de chauffeur de gewenste route zo efficiënt mogelijk bereken. Dat scheelt niet alleen tijd, maar ook kosten. Daarnaast staan goede taxi’s ook in verbinding met de verkeersinformatie dienst. Zo is de chauffeur altijd tijdig op de hoogte van eventuele opstoppingen of filevorming op de weg. Een alternatieve route kan dan tijdig berekend worden.

 • 0 Efficiënt reizen per taxi

  • by Taxi Utrecht
  • 27-03-2019

  Efficiënt reizen per taxi   Reizen van de ene naar de andere plaats kan soms behoorlijk vermoeiend zijn. Zeker als u daarvoor gebruik wilt maken van het openbaar vervoer. De vervoersvormen die daar aangeboden worden zijn vaak verreweg van comfortabel en efficiënt. U reist vaak in overvolle bussen of treinen waar er niet of nauwelijks zitplaatsen voorhanden zijn. Voordat u de gewenste plaats van bestemming bereikt, bent u vaak al veel van uw kostbare tijd kwijt.   Het is dan ook niet voor niets dat het reizen per taxi de laatste jaren enorm in populariteit is toegenomen. Niet zo verwonderlijk, want met een taxi service kunt u altijd beschikken over een passend vervoermiddel wanneer u dat wenst. Daarnaast zijn taxichauffeurs goed op de hoogte van de af te leggen route, en kennen ze de situatie op de weg. Daardoor kan er altijd een economische route gereden worden die u snel en comfortabel op de plaats van bestemming brengt. Daarnaast kunt u met het gebruik van een taxi beschikken over de nodige privacy omdat u veelal alleen of met een zelf geselecteerd gezelschap rijdt.   Snel en voordelig op de plaats van bestemming   Daarnaast vervolgt een taxi zijn route aan één stuk. U hoeft dus niet, zoals met een bus of trein wel het geval is, te wachten op het uitstappen van uw medepassagiers. Daarnaast hoeft u met een taxi geen rekening te houden met diensttijden. Er is altijd een taxi beschikbaar die u op elk tijdstip naar de gewenste eindbestemming kan brengen. Het reizen per taxi is ook nog eens een stuk meer kostenefficiënt dan reizen met het openbaar vervoer of met uw eigen auto.   Zo hoeft u met het gebruik van een taxi geen rekening te houden met het zoeken naar een geschikte parkeerplaats en hoeft u geen zorg te dragen voor de vaak hoge parkeerkosten die daarmee gepaard gaan. Als u vaker gebruik maakt van een taxi, hoeft u tevens geen rekening te houden met de maandelijkse kosten voor auto onderhoud. In combinatie met de wegenbelasting, verzekering en het brandstofverbruik loopt deze besparing al snel in de honderden euro’s.

 • 0 De voordelen van een 24-uurs taxi service

  • by Taxi Utrecht
  • 27-03-2019

  De voordelen van een 24-uurs taxi service   Een taxi service die 24-uur per dag bereikbaar is, geeft veel voordelen. Zo heeft u wanneer u dat wilt altijd de beschikking over efficiënte vervoersmogelijkheden. Waar het openbaar vervoer zijn diensten na middernacht vaak staakt, staat een taxibedrijf met een dag en nachtservice altijd tot uw dienst. Deze zijn dan ook niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Taxi’s bieden de mogelijkheid om efficiënt te kunnen reizen naar elke gewenste plaats van bestemming. Of dat nu met een klein of groot gezelschap is. Daarmee zijn taxidiensten een welkome aanvulling op de reismogelijkheden en biedt het een prima alternatief als u zelf niet de mogelijkheid heeft om te rijden.   Omdat ook de maatschappij steeds meer draait om een 24-uurs economie, moeten de vormen van vervoer daarop aangepast worden. Snel van A naar B reizen is daar een belangrijk onderdeel van. Een taxiservice welke 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is, biedt tevens veel voordelen aan het uitgaanspubliek. Daarnaast hoeft er met het gebruik van een taxi geen rekening gehouden te houden met het nuttigen van alcohol, en is het zoeken naar een geschikte parkeerplaats in een vaak overvolle stad overbodig.   Een 24-uurs taxi reserveren   Steeds meer taxibedrijven bieden haar klanten een eenvoudige en toegankelijke manier van reserveren. Zo hoeft er niet perse telefonisch contact opgenomen te worden om een taxi te kunnen boeken. Taxi services die goed zijn voorbereid op de toekomst, bieden tegenwoordig ook makkelijk te bedienen online systemen aan. De klant kan op deze manier online via de betreffende website reserveren, maar ook kan er een handige applicatie worden gebruikt.   Deze applicatie is vaak kosteloos te downloaden op de smartphone. De diensten worden overzichtelijk weergegeven en zijn ook direct te boeken. Dat maakt het reserveren van een 24-uurs taxi een stuk eenvoudiger en klantvriendelijker. Deze mobiele apps zorgen voor een ware revolutie en komen de klant nog meer tegemoet in hun behoefte. Zo is iedereen in staat om 24 uur per dag en 7 dagen per week te beschikken over een efficiënt transportmiddel in de vorm van een taxi.

 • 0 Reizen per taxi of zelf rijden?

  • by Taxi Utrecht
  • 26-03-2019

  Reizen per taxi of zelf rijden? Taxi’s zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Gelukkig maar, want ze voorzien ons van behoorlijk wat gemak. Dagelijks worden er duizenden mensen per taxi naar een gewenste plaats van bestemming gebracht. Onze steden en wegen zouden er zelfs incompleet uitzien zonder deze taxi's. Het reserveren van een taxi is tegenwoordig dan ook eenvoudiger dan ooit. Dit kan natuurlijk telefonisch, maar ook via een applicatie. Uw locatie geeft u vervolgens door via deze applicatie waardoor er altijd snel een taxi ter plaatse is. Handig, want zo heeft u de diensten van uw favoriete taxidienst altijd bij de hand. Bij sommige taxibedrijven is het tevens mogelijk om reserveringen vooraf te maken. Als u bijvoorbeeld volgende week vervoer nodig heeft van of naar een gelegenheid, kunt u de door u gewenste taxi ruim van tevoren reserveren. Zo bent u altijd verzekerd van passend vervoer.   Voordelige taxi tarieven Taxi tarieven zijn afhankelijk van een aantal factoren. Dit heeft te maken met het gebied waarin het bedrijf actief is en de diensten die ze daarbij aanbieden. Het tarief wordt verder bepaald door het gebruik van het voertuig, de reisafstand en de eventuele wachttijd. Hierbij kunt u denken aan directievervoer, of wanneer er een opstopping plaatsvindt in het verkeer. Ook voor een luchthaven transfer kunt u gebruik maken van een taxi. In veel gevallen wordt er voor transfers, zoals bijvoorbeeld van of naar Schiphol, een vast tarief berekend. Dit tarief is in veel gevallen aanzienlijk lager dan dat u een parkeerplaats moet huren voor uw eigen voertuig.   De voordelen van reizen met een taxi Het reizen per taxi kent daarnaast nog meer voordelen. Zo zijn de ervaren en erkende taxichauffeurs goed op de hoogte van het gebied waarin ze rijden. Ze zijn bekend met specifieke verkeerssituaties en weten hoe ze u snel en veilig van A naar B moeten vervoeren. Als u zelf een voertuig bestuurt, is het soms noodzakelijk om de route vooraf te bestuderen. Zeker in het geval van omleidingen. Voor een taxichauffeur is dat geen probleem. Door gebruik te maken van een taxidienst bespaart u zich dus niet alleen geld, maar ook kostbare tijd. Nog een voordeel van reizen per taxi is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het vinden van een geschikte parkeerplaats. Zeker in de binnenstad is het vinden van parkeerruimte een groot probleem. Taxi's zijn daarom een makkelijke en snelle manier van vervoer binnen de stad.

 • 0 Wanneer een taxi reserveren?

  • by Taxi Utrecht
  • 26-03-2019

  Wanneer een taxi reserveren? Met eigen vervoer naar de gewenste plaats van bestemming reizen kan een behoorlijke voorbereiding en planning vereisen. Zeker in het geval van een vakantie of zakelijke reis. Zo moet u niet alleen beslissen waar u verblijft tijdens uw vakantie of zakenreis, maar u moet ook nog eens parkeerruimte verzorgen voor uw eigen voertuig, want deze blijft natuurlijk achter op de luchthaven. Wanneer u een vliegreis gaat maken, is het dus een goed idee om een taxi van of naar het vliegveld te reserveren. Een luchthaven transfer per taxi kunt u tegenwoordig eenvoudig reserveren. Dit kan zowel telefonisch als via een applicatie op uw smartphone.   Bij de meeste taxidiensten kunt u tevens online een reservering maken. Dit maakt het proces nog eenvoudiger. Ook als u eenmaal op uw vakantiebestemming bent gearriveerd kunt u beter een taxi huren dan een eigen voertuig. Taxichauffeurs zijn over het algemeen goed op de hoogte van de routes, wegen en locaties in de stad. Op die manier hoeft u geen kostbare tijd te verspillen aan het vinden van een duidelijke routebeschrijving. De taxichauffeur brengt u op tijd naar de door u gewenste plaats van bestemming. En dat is natuurlijk wel zo prettig als u op vakantie bent.   Veilig en comfortabel reizen met de taxi Een ander voordeel van het reserveren van een taxi is dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over het vinden van een parkeerplaats én de 24-uur per dag bereikbaarheid. Goede taxi bedrijven bieden hun service namelijk 24 uur per dag en 7 dagen per week aan. Zelfs midden in de nacht of in het weekend. Daarnaast zijn de chauffeurs van professionele en erkende taxibedrijven verantwoordelijk voor uw veiligheid.   Zo reist u dus veilig en comfortabel naar elke gewenste plaats van bestemming. Erkende taxidiensten nemen klantvriendelijkheid dan ook uiterst serieus. Daarnaast verstaan de chauffeurs hun vak goed en zijn ze altijd passend gekleed. Een taxi reserveren is daarmee dé oplossing voor o.a feestelijke gelegenheden, luchthaventransfers, directievervoer of bruiloften.